Mondharmonica

Indien je de veelzijdige mogelijkheden van dit kleine instrument wil leren kennen, dan is deze workshop voor jou! Geen voorkennis vereist.

Ter verduidelijking, we hebben het over de zogenaamde diatonische harmonica (10 gaatjes, vooral gebruikt bij folk, blues, rock, country, …), en dus niet over de chromatische harmonica (vooral gebruikt bij Jazz).

Tijdens deze workshop leren we samen een aantal basistechnieken aan, zodat je nadien je volgend kampvuur muzikaal kan opvrolijken! En wie weet word je bezield om dit instrument verder te exploreren….

Bedoeling is dat je je eigen mondharmonica meebrengt op de workshop (toonaard DO, ook wel aangegeven met letter ‘C’ ).

Echter mocht je nog geen mondharmonica bezitten, dan kunnen wij 1 van volgende modellen voor je aankopen, afhankelijk van je verwachtingen:

– Hohner Blues Band (prijs 8.50 eur): deze harmonica voldoet om je via deze workshop eens te laten proeven van het harmonica spelen, en ook om nadien een aantal extra technieken te exploreren. Echter biedt niet de nodige technische kwaliteiten om gevorderde technieken te ontwikkelen.

– Hohner Special 20 (prijs 30 eur) : een absolute ‘kwaliteit-voor-zijn-prijs’ kraker. Biedt je de mogelijkheid om het harmonica spelen in al zijn facetten volledig uit te diepen. Vele professsionele muzikanten gebruiken dit instrument.

Praktisch:
– Indien je een mondharmonica nodig hebt, gelieve dit voor 4/08 dit te bevestigen (https://forms.gle/wL4UF1f2p6fRH6Cy9)

– Indien je al in het bezit bent van een mondharmonica, gelieve dit voor 12/08 te bevestigen zodat we een zicht hebben op het aantal deelnemers. (https://forms.gle/wL4UF1f2p6fRH6Cy9)

– De les wordt gegeven door Joris Demuytere.
Joris is 57 jaar, afkomstig uit Olsene-Zulte, en sinds 1996 Moerbekenaar.

Joris aan het woord:
Heb mijn eerste mondharmonica gekocht op mijn 18de, echter is toen in een schuif beland omwille van andere activiteiten die mijn leven beslommerden.

Steeds bleef echter de gedachte sluimeren dat ik toch es iets moest aanvangen met dit instrument, vooral ook omdat het zich zo fantastisch leent tot mijn favoriete muziek genre: Blues.

Echter pas rond mijn 40ste (jawel…) heb ik de lokroep beantwoord. Sindsdien heb ik het instrument niet meer losgelaten, begeesterd door de unieke en veelzijdige mogelijkheden die dit kleine ding me tot vandaag blijven ontsluieren.

“Fantastisch te ervaren dat ademhaling een extra dimensie krijgt….”
Bij deze een woordje van dank aan de organisatie van The Village, en vooral aan alle deelnemers, om me de kans te bieden mijn hobby te mogen delen.

Groeten Joris

Tags:

Datum

aug 17 2019

Tijd

19:00 - 22:00
Categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *